Rock and Roll is here to stay?

0

I am a child of the ‘60s. That’s 1960s to those of you who don’t know anything about those years. If you have no relationship to that time, you may think I’m really over the hill. That could be so, but during those years we knew great music. It was also a much more respectful and safe world. In comparison to now, it was almost prudish. The era of the early ‘60s was nothing like these turbulent days.
The music of the 1950s and ‘60s (early rock and roll) was fantastic. That’s evidenced by the recent Grammy awards where 75-year-old Diana Ross was featured singing a medley of her songs. Then there’s the Bob Seger tune which says, “I love that old time rock and roll – the music just soothes the sole!” This great music is still relevant today.
Now we have a quiz. Even if you didn’t grow up in those years, you may have heard the songs and know the answers. For those of us who were there, it’s an easy task. It brings back memories of a really great time. Maybe even now you know all the words to the songs. These are lines from songs or memories from those days. See how well you can do on this, but I’ll bet you will ace it.
1. “I found my thrill… ” – Where?
(a) Kansas City
(b) Heartbreak Hotel
(c) Blueberry Hill

2. ”Please turn on your magic beam, _____ _____ bring me a dream.”
(a) Mr. Sandman
(b) Earth Angel
(c) Dream Lover

3. For which label did Elvis Presley first record?
(a) Atlantic
(b) RCA
(c) Sun

4. He asked, ”Why’s everybody always pickin’ on me?” Who was he?
(a) Bad, Bad Leroy Brown
(b) Charlie Brown
(c) Buster Brown

5. The Big Bopper’s real name was:
(a) Jiles P. Richardson
(b) Roy Harold Scherer Jr.
(c) Marion Michael Morrison

6. In 1959, Berry Gordy, Jr., started a small record company called:
(a) Decca
(b) Cameo
(c) Motown

7. Edd Byrnes had a hit with ”Kookie, Kookie, Lend Me Your Comb.” What TV show was he on?
(a) 77 Sunset Strip
(b) Hawaiian Eye
(c) Surfside Six

8. In 1960 Bobby Darin married:
(a) Carol Lynley
(b) Sandra Dee
(c) Natalie Wood

9. They were a one hit wonder with ”Book Of Love”:
(a) The Penguins
(b) The Monotones
(c) The Moonglows

10. The Everly Brothers sang a song called ”Till I ______ You.”
(a) Loved
(b) Kissed
(c) Met

11. Chuck Berry sang ”Oh, ___________, why can’t you be true?”
(a) Suzie Q
(b) Peggy Sue
(c) Maybelline

12. ”Wooly _______”
(a) Mammoth
(b) Bully
(c) Pully

You probably don’t need these, but here are the answers: 1 C, 2 A, 3 C, 4 B, 5 A , 6 C , 7 A, 8 B, 9 B, 10 B, 11 C,12 B.
(Melanie Behrens – melb@marysvillejt.com)



...For the full story, select an option below.

Comments

comments

Comments are closed.